Plattform

 

 

Om livet 2011 i Stockholm, världens modernaste stad. Hur påverkas våra liv av det trendängsliga och individualiserade (men samtidigt likriktade) informations- och konsumtionssamhället? Var hittar vi en plattform där vi har tid att mötas och bara vara när allt handlar om att göra och äga och visa upp?


Medverkande:
Emiliano Altera, Mia Andersson, Fredrik Boberg, Leopoldine Brand, Bernd Briese, Julia Cechal, Josefin Enochsson, Katrin Frymark, Hannes Fohlin, Emelie Fureskog, Martina Josborg, Britta Larsen,
Maria Lindgren, Helena Lindvall, Hanna Marjo, Maja Nilsson, Tomas Nilsson, Camilla Rensgård, Sofia Romberg, Agnes Rydberg Kullenmark, Sven-Lennart Wirkander

 

Musik:

Maurice Ravel, Curtis Mayfield, Oliver Nelson, Kaipa, Britney Spears,

Pink, Carl Orff, Maskinen, Stromae, Chris Brown, Bliss, Lars Jansson,

Rhett and Link, Giovanni Battista Pergolesi, Pink Floyd, Sparks,

Ryuichi Sakamoto, Joe Jackson

 

 

1. Intro – Alla

2. Lite information – Sofia

3. Reklam – Emelie, Hannes, Katrin, Fredrik, Agnes, m.fl.

4. Plattform – Josefin, Tomas, Camilla

5. Jag vill synas (när ingen ser på) – Hanna

6. Att heja eller inte heja – Helena, Hannes

7. Ögonkontakt – Britta, Helena, Martina, Emiliano

8. Telefonsamtal med undertext – Emiliano, Tomas, Léopoldine

9. Pekfingervalsen – Léopoldine, Alla

10. Läskramp – Mia, Josefin, Sven-Lennart, Alla

11. What’s new – Agnes, Julia

12. Författaren har ordet – Maja/Maria

13. Trendängslighet – Hanna, Katrin, Julia, Helena

14. Radio ytlig – Martina, Bernd, Mia

 

15. Väntan – Bernd, Hanna, Emelie, Hannes, Léopoldine, m.fl.

16. Kroppskontakt – Hannes, Léopoldine, Bernd, Emelie

17. Statusstress – Julia, Tomas, Sven-Lennart, Katrin

18. Facebook song – Camilla, Hannes, Tomas

19. Ordbegravning – Sven-Lennart

20. Konspirationsteoretikern – Hannes, Agnes, Bernd m.fl.

21. Modenytt – Emelie, Katrin, Hanna, Martina, S-L, Julia, Tomas, Sofia m.fl.

22. Tyst minut – Maja, Josefin, Emiliano

23. Åldersdiskriminering – Camilla, Sven-Lennart, Leo, Hannes m.fl.

24. Individualismens credo – Alla

25. Likriktningsmarsch – Alla

26. Rush across the road – Julia, Hannes, Alla

 

Spelad på Scen Hagagatan 48

 

 

”Att vara svensk innebär att sträva efter självständighet, frihet och individuellt självförverkligande på bekostnad av gemenskap och intimitet.”

 

”We shape our tools and our tools thereafter shape us”

 

”Ögonen jagar efter spännande ord på bildskärmen. Allt snaskigt ögnas igenom, men inget sjunker in.”

 

”Så har vi gjort ännu ett stort framsteg bakåt: en ny form för det gamla välkända samtalet, men till priset att vi glömt bort hur man för ett samtal.”

 

”John Cusack tvingar vännerna att sluta skicka sms. – Jag tror inte att en vänskap kan hållas uppe av bara en dator eller en mobiltelefon, säger han.”

 

 

Publikrespons:

Man kan inte annat än skratta åt den absurda värld vi lever i… Härlig föreställning! / Rolig. Djup men samtidigt lättillgänglig. En föreställning som ger perspektiv på det stora, djupa som exempelvis mänskliga relationer såväl som dess mer praktiska uttryck i form av Facebookuppdateringar, var och när man säger hej eller inte till varandra, lämpliga ord att använda eller delar av språket som bör begravas, trender, mode, fördomar, åldersnoija, konsten att läsa på gammaldags vis, status och levnadsmässig likriktning. Strålande bra! / Hela föreställningen kändes mycket konsekvent och enhetlig, med ett tydligt budskap, som känns otroligt relevant i denna tid. Borde komma ut till fler! Jag gillade också scenografin, med en scen på scenen. / Intressant tema, finemanga masscener och eftertänksamma individuella prestationer – är jag glad att jag inte missat i allt spring hit och dit när jag knappt har tid att sitta ned och vara människa. / En kul episod för mig var i pausen. Vanan trogen åkte mobilen (iPhone) fram och genast blev pjäsen än mer tydlig… Räddningen från teknikhysterin kom dock i form av en kille som också fiskat upp mobilen direkt i pausen och tänkt samma sak som jag. / Jag blev så inspirerad av att se Plattform. Vilka texter! En genial blandning av tänkvärda ord med vissa efterföljande aha-upplevelser, humor och fina uttryck till bra musik. Skönt att få bli påverkad! / Jag känner mig tänkvärt berikad. / En sällsam upplevelse. / Modigt. / Tack för en fantastisk och klok teaterupplevelse. / Tack för en tänkvärd, rolig och överraskande föreställning. / Tack för en härlig, tänkvärd och lättsam föreställning. Rekommenderar denna varmt. / Fick mig på gott humör!! / Värmer alla snösjälar. / Ditt manus rockar. / TACK Peter för att du skriver brillianta pjäser!