Publikrespons

PLATTFORM:

 

Man kan inte annat än skratta åt den absurda värld vi lever i… Härlig föreställning!

 

Rolig. Djup men samtidigt lättillgänglig. En föreställning som ger perspektiv på det stora, djupa som exempelvis mänskliga relationer såväl som dess mer praktiska uttryck i form av Facebookuppdateringar, var och när man säger hej eller inte till varandra, lämpliga ord att använda eller delar av språket som bör begravas, trender, mode, fördomar, åldersnoija, konsten att läsa på gammaldags vis, status och levnadsmässig likriktning. Strålande bra!

 

Hela föreställningen kändes mycket konsekvent och enhetlig, med ett tydligt budskap, som känns otroligt relevant i denna tid. Borde komma ut till fler! Jag gillade också scenografin, med en scen på scenen.

Intressant tema, finemanga masscener och eftertänksamma individuella prestationer – är jag glad att jag inte missat i allt spring hit och dit när jag knappt har tid att sitta ned och vara människa.

 

En kul episod för mig var i pausen. Vanan trogen åkte mobilen (iPhone) fram och genast blev pjäsen än mer tydlig… Räddningen från teknikhysterin kom dock i form av en kille som också fiskat upp mobilen direkt i pausen och tänkt samma sak som jag.

 

Jag blev så inspirerad av att se Plattform. Vilka texter! En genial blandning av tänkvärda ord med vissa efterföljande aha-upplevelser, humor och fina uttryck till bra musik. Skönt att få bli påverkad!

 

Jag känner mig tänkvärt berikad.

 

En sällsam upplevelse

 

Modigt.

 

Tack för en fantastisk och klok teaterupplevelse

 

Tack för en tänkvärd, rolig och överraskande föreställning

 

Tack för en härlig, tänkvärd och lättsam föreställning. Rekommenderar denna varmt.

 

Fick mig på gott humör!!

 

Värmer alla snösjälar.

 

Ditt manus rockar.

 

TACK Peter för att du skriver brillianta pjäser!

 

—–

 

PERDIDO:

 

En av de bästa teaterföreställningar jag sett!

 

Riktigt jävla bra, Bästa jag sett hittills.

 

Sjukt bra! Grymt skådespeleri.

 

Helt fantastisk!!! Rekommenderar den starkt!

 

Oj vilken fin föreställning.

 

Ja fy fabian vad bra Perdido va!

 

Är fortfarande sjukt imponerad.

 

Spännande och sexigt!

 

Mörkt och roligt!

 

Spännande, mystisk, kul, sexig, välspelad teater!

 

Tänkvärt och roligt.

 

En mycket välskriven o intressant resa jag fick åka med på.

 

Mycket bra och spännande. Kul med ny- och välskrivna pjäser!

 

Vilka härligt skickliga skådespelarinsatser.

 

Det var uppfriskande att se duktiga skådespelare och en story som överraskade och krävde lite tankeverksamhet.

 

Jag gillade att pjäsen var som ett nystan som lindades upp allt eftersom. Att den inte var självklar från början utan bara serverade små glimtar som sedan vävdes ihop mer och mer. Man känner sig intelligent som publik när man själv fick ”lösa mysteriet” och se kopplingar och paralleller.

 

Ditt sätt att gestalta människors beteende och tankar – både rumsrena och inte – är alltid spännande, berörande, utmanande och igenkännande.

 

WOW! Perdido var helt fantastiskt, häftigt, spännande, roligt och fick mig verkligen att börja ifrågasätta detta samhälle vi lever i ännu mer! Scenografin och skådespelarna var grymt imponerande, det kändes verkligen proffsigt!

 

—–

 

TÄTTJA:

 

Tättja var verkligen tänkvärd, humoristisk och vacker. Den satt fast länge.

 

Tack för en säregen upplevelse!

 

Intressant när våra beteenden blir så tydliga, man blir plötsligt medveten och försöker ”skärpa till sig”.

 

Jag tyckte att den var helt fantastisk och magisk!!!! Jag blev så imponerad av innehållet, och scenlösningarna, fantastiska skådespelare, ja allt!!!!!!

 

Det var väldigt spännande. Vi gick och höll om varandra hela vägen hem!

 

Jag skrattar fortfarande!

 

Bra skådespelare och ett härligt nytänkande.

 

Träffande och tänkvärt.

 

En bra, rolig föreställning där man kände sig delaktig…på nåt sätt…

 

Det var verkligen en riktigt hääärlig föreställning. En härlig närvaro med mkt humor. Och gav en massa idéer… slutscenen – ögonkontakt med alla – var ett klockrent uppslag till klassrummet! Den här förställningen skulle man köra i ALLA skolor.

 

Tack, tack, tack!!! själv för en fin föreställning! Jag var så glad och lätt om hjärtat när jag gick från Spegeln! Skratt och tänkvärdheter samt viktiga men annars ofta flyktiga förnimelser av det som är viktigast verbaliserade och visualiserade, gömmer alltihop – som ett barn sin hemliga skatt – i mitt sinne.. Tar fram, ler och landar i det väsentliga igen! Dessutom alltigenom välspelat och på pricken rollsatt!

 

Jag älskade Tättja och speciellt Malin Toverud och Erika Blomqvist (hon passade författarens alter ego, hon är så öppen och ren, har inga konstigheter alls för sig på scen). Men alla var fina att titta på. När jag tänker på Toverud i slowmotion scenen börjar jag skratta.

 

—–

 

 

BARA KÄRLEK:

 

Gillade verkligen temat och frågeställningen i pjäsen. Snygga danskoreografier och den första spegelscenen där alla hade varsin handspegel talade mycket till mig om hur det ser ut idag i samhället.

 

Gillade speciellt mass-scenerna, väldigt fina och sånt är fanimej svåra saker.

 

Det var en rolig föreställning, ovanlig med så mycket erotik i massverkan.

 

Tack för all kärlek, det var mycket sinnligt å personligt. Jag är imponerad, speciellt sången å dansen å karlarna Emelie och Malin!

 

Jag blev på riktigt gott humör av föreställningen. Kul att se äkta spelglädje. Imponerande!

 

Tack så mycket för en mycket upplevelserik och njutbar kväll! Kul med alla humoristiska inslag! Tycker att du åter skapat en pjäs med så mycken skön musik så vältajmad till de skilda scenerna och dess delar.

 

—–

 

SAMLING:

 

I stundens hetta skriver jag, bara då och bara så kan jag fånga

efterskalven från de mentala orgasmer denna kvälls föreställning bjöd på.

Med ett budskap hämtat från lång livsvisdom, miljontals betraktande ögonblick och en värme som bara en sann filantrop kan inrymma, lyckades du med denna pjäs förmedla någonting jag nästan aldrig fått se på en teaterscen: äkta kärlek. Jag anser det vara grymt och orättvist mot den teaterpublik som inte får ta del av denna fenomenala uppvisning av skådespeleri, regi, poesi, magi och empati, men vill på samma gång le i mjugg åt att jag fick bli en av de utvalda att delta i denna tretimmarsresa. Sällan har jag gått från teatern med en känsla av hopp, inspiration, lust och livsglädje. Låt oss kalla det buddhism, låt oss kalla de Kristi budskap eller bara vanlig teater – är det kärleken som styr, skiljd från all självgodhet och all prestationsångest, lyser denna också igenom allt och alla som den vänligaste blick, kram eller kyss. Och, låt mig slutligen få rikta några applåder åt att också din musikalitet fått ge rytm, melodi och harmoni åt dina ord, åt din regi och åt de magiska stunder av stillhet som ibland uppstod mellan svallvågorna. Som all magi går det inte att urskilja delarna från helheten och får därför genom dig ge hela min kärlek och uppskattning åt alla de som bidragit till att ge mig ett oförglömligt avslut på denna vecka. Och för mig är det en början på någonting som jag fortfarande inte kan sätta ord på.

 

Tack för en fantastisk föreställning! Jag gick därifrån mycket inspirerad! Förutom att se så många för mig- nya ansikten, fascinerades jag av texten och temat. Jag kände igen mig i mycket i föreställningen. Just nu befinner jag mig i skedet i livet då man vill göra sig av med allt skräp. Jag gillar inte att samla på mig för mycket, för det stör tankarna på det väsentliga. Fokus. Hur som helst, jag kan inte släppa föreställningen ur tankarna.

 

Jag är starkt imponerad! Av regiarbete och skådespel – men framförallt av manus. Jag vill nog påstå att du är bland landets absolut mest träffande manusförfattare med en blick för såväl det lilla som det stora. Det kräver sin man (eller kvinna) att kunna teckna både detaljerna och mönstret utan att bli pretentiös eller stapplande. Allt i Samling kanske inte är det bästa jag sett, men helheten är underbar – och vissa scener är direkt briljanta. Du har en grym blick för din samtid och förmåga att identifiera (och beskriva) särdragen.

Jag måste också passa på att ställa mig lätt gapande inför Kornelia Wättervall i rollen som Therese – hon är, faktiskt, helt fantastisk. Om du skulle se henne så hälsa gärna att hon fått åtminstone två anonyma själar att prata oavbrutet om henne en hel kväll.

 

Jag blir så glad av dina texter; dom både värmer och lyser upp i vintermörkret och i själen och hjärnan.

 

Tack. Som vanligt så lyckas du förmedla sån´t som vi andra kanske känner men inte kan uttrycka. Min väninna som precis har slutat arbeta kände sig styrkt i att kunna säga, ”jag gör ingenting”, när alla frågar hela tiden vad hon skall göra nu.

 

Tack för en härlig föreställning. Vi fick mycket att prata om efter den kvällen.

 

Många av scenerna var underbart roliga och tänkvärda och dessutom skickligt framförda av din ensemble.