Järnbörd

10406776_306609882872432_7881128358983899988_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN2981

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medverkade: Amelie Lorentzson, Ebba König Winqvist, Emma Johannesson, Fredrika Sidén Cruz,
Hannah Rehnström, Hugo Broms, Johan Bernholm och Magnus af Sandeberg

 

Denna omtvistade pjäs handlar om åtta människor som detaljerat berättar saker som vi egentligen inte vill varken höra eller veta om att de existerar. Därför måste vi lyssna.

 

”Jag skulle vilja tacka.

Det här är en av de starkaste föreställningarna jag sett. Manuset är lika genialt som äcklande, och som med all äkta konst så går man från upplevelsen med fler frågor än man kom dit med. Framförandet var allt jag kunde begära, att skådespelarna utan att ursäkta sig, varken verbalt eller kroppsligt, klarar av att spela så osympatiska roller är både imponerande och livsviktigt för att innebörd ska kunna slå rot i publiken.”

 

”Det HÄR är det bästa du har gjort!”

Publikrespons

 

 

”Detta är en ökänd feel-bad-pjäs som genom åren orsakat många debatter. Här görs den utan ursäkter eller förklaringar. Bara pang på rakt in i helvetet.

Det är en räcka monologer som Peter Bark här har mjukat upp genom att låta karaktärerna interagera. Teater är ju i första hand människor som möts på scenen.
Allt drama sker i de muntliga berättelserna. Det är en svår dramatisk konstruktion, men den fungerar utmärkt med de för mig tidigare okända skådespelarna.”
Arne Jansson, TeaterStockholm.se