Stockholms improvisationsteater

Bildades av Martin Geijer. Lokalen på Sigtunagatan invigdes 1992. Läs mer här.

 

Att ingå i ensemblen som drev SIT de första åren var en befriande upplevelse. Martin var en mjuk ledare som alltid försökte vara positiv och lekfull. Trots att vi låg efter i iordningsställandet av lokalen och det var tveksamt om vi skulle bli klara i tid till invigningen, var Martin aldrig sur om någon gick tidigt. Det gjorde att man blev ännu mer motiverad att komma tillbaka och spackla dagen efter. En gång samlades vi ovanligt tidigt före en föreställning. Martin överraskade oss med att som uppladdning åka till Skansen. Bilden nedan är från en härlig helg på landet. Vid middagen sjöng vi alla varsin sång för de andra. Jag tror få teatrar haft samma glädje som SIT hade då. Sedan kanske jag som vän av ordning hade en del att önska när det gäller struktur och rutiner (men det har jag nästan alltid).

 


Martin, Lukas Fjellström, PB, Andreas Kundler, Malin Winberg på landet (hos Hanna Holmqvist tror jag).

 

Teatersport körde vi regelbundet på SIT de första åren. Stefan Norrthon (längst till vänster) och jag ledde Teatersporten under en period. I föreställningarna medverkade oftast kursdeltagare (ibland rookies) före paus
och medlemmar ur teaterns ensemble efter paus. Alla turades om att stå på scen, att köra ljud/ljus, att vara scenografer/rekvisitörer, att vara domare, poängräknare etc. Varje föreställningsdag inleddes med gemensam uppvärmning och planering – och varje föreställning avslutades med utvärdering och inte sällan fortsättning på lokal. Härligt social teater!